Tällaisen kakun väsäsin Prinsessan Kastejuhlaan.
Alempi pohja 5 munan ja ylempi 3 munan.
Välissä Kinuski-vadelmamousse ja mansikkamousse.
Päällä sokerimassa jonka alle sipaisin ohuen kerroksen vaniljakreemillä terästettyä Flora vispiä. (tätä kokeilin ensimmäistä kertaa... pinta säilyi yhtä hyvänä kuin jos sinne olisi tehnyt voi/sokericreemin, mutta oliskohan kerma "sulanut" siinä välissä, kun lautaselle alkoi valumaan valkoista nestettä... liika kosteaa kakku ei kuitenkaan ollut että ei siitä valuminen johtunut...)

 

 Vadelma-kinuskimousse (Kinuskikissalta)
4 dl kuohukermaa
3 ½ dl fariinisokeria
6 liivatelehteä
2½ dl Flora Vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl vettä

250 g suomalaisia vadelmia

Valmista ensin kinuskikastike – tämän voi tehdä mielellään edellispäivänä jääkaappiin valmiiksi. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu. Nosta liedeltä ja anna kastikkeen jäähtyä täysin kylmäksi (jääkylmä vesihaude nopeuttaa). Siirrä jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Flora Vispi. Sekoita joukkoon tuorejuusto.

Vatkaa kylmää kinuskikastiketta, kunnes kastike on selvästi paksuuntunut. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen. Ripottelin vadelmat täytteen päälle niin säilyivät kokonaisina.

Toiseen väliin tein mansikkamoussen.

 Mansikkamousse
5dl Flora vispiä
250g rahkaa
sokeria
vaniljasokeria
200g mansikoita pieninä paloina
300g mansikoita soseena
5 liivatelehteä
tilkka vettä

Vaahdota vispikerma. Lisää joukkoon rahka, sokerit ja mansikat. Lisää liotetut liivatelehdet kiehuvaan veteen ja lisää seokseen.