Nämätki ollu ristiäisissä tarjolla. Ohjeen löysin Mantan kyökistä. Huippu hyvää ja nopea & helppo tehdä. Voi tehdä myös vehnäjauhoista. Mantan kuvassa hienompi koristelu idea, käykääpäs kurkkaa:)

1472498.jpg

6dl sokeria

5dl gluteenittomia jauhoja

2tl vaniljasokeria

4tl leivinjauhetta

6rkl tummaa kaakaojauhetta

3dl kuumaa vettä

300g margariinia

4 munaa

 

Voikreemi:

150g voita

5dl tomusokeria

4tl vaniljasokeria

2 keltuaista

 

Kuorrutus:

200g suklaata

Sekoita kuivat aineet. Sulata margariini ja kiehauta vesi. Lisää jauhoihin rasva, vesi ja munat. Sekoita taikina esim.lusikalla tasaiseksi, ei tarvitse vatkailla.

Paista pohjaa 200 asteessa n. 35min.

Valmista voikreemi. Mittaa kulhoon pehmeä voi ja muut aineet. Vatkaa vaahdoksi.

Levitä voikreemi jäähtyneen piirakan päälle tasaiseksi.

Sulata suklaa ja levitä se voikreemin päälle. Koristele halutessasi esim. valkosuklaalla tms. koristeilla. Laita piirakka jääkaappiin jähmettymään. Piirakka on parasta jääkaappikylmänä, jolloin voikreemi on kovaa.